Založ si blog

Klamú až sa práši

Odznelo už veľa komentárov ohľadne nových áut nakúpených rezortom dopravy pod Figeľovým vedením a už mi je to v zásade jedno, lebo aj tak sa s tým nedá nič robiť. Hnevá ma len zasa to klamstvo, akým zdôvodňujú tento nákup namiesto toho aby deklarovali pravdu a stali si za ňou.

 

Takže fakty:

-na PPP stavbu na R1 nemusia kupovať žiadne auto pretože v rámci koncesnej zmluvy bol koncesionár povinný prideliť investorovi, t.j. ministerstvu osobné auto čo sa aj stalo a sekcia PPP už dva roky vykonáva kontrolu z úrovne ministerstva na takomto aute, ak sa nemýlim je to Octávia.

-žiaľbohu na iné stavby diaľnic a rýchlostných ciest im autá nebudú treba, lebo žiadne nezačínajú, a ani tak skoro nezačnú. Kontrolu po správnosti vykonáva stavebný dozor alebo investor, t. j. NDS  na ostatných diaľniciach  a rýchlostných cestách,  ale pripusťme že by aj kontrolu vykonávali, tak to zdôvodnenie je hlúposť lebo po buldozéri na rozostavanej stavbe ma problém dostať sa kvalitne terénne auto a nie Superb, to mi naznačuje že ešte na žiadnej stavbe neboli, lebo ak by boli nevymýšľajú takéto nezmysly. Realita je taká, že ak príde niekto z ministerstva na kontrolu diaľnice, príde na stavebný dvor po asfaltke, kde ho zoberie a po stavbe prevedie zástupca NDS alebo zhotoviteľa,  pretože situácia na stavbe sa mení každým dňom a oni to poznajú a majú aj terénne autá.

 

Mimochodom počas môjho štvorročného obdobia, hoci snahy úradníkov boli veľké, nebolo kúpené žiadne auto a nieto ešte v nadštandardnej výbave v čase krízy a šetrenia.

 

Ľubomír Vážny

Figeľ vymyslel pre všetky krajiny EÚ návod „ako udržať vodu v prútenom koši“

07.03.2012

Minister Figeľ vysúťažil až po necelých dvoch rokoch vládnutia ďalší úsek D1 Hubová – Ivachnová, ktorého predpokladaná cena určená jeho expertmi je 465,7 mil. €. Najnižšiu ponuku za 15 km úsek s tunelom Čebrať o dĺžke 2 km s viac ako 20-timi mostnými objektmi o celkovej dĺžke necelých 5 km ponúka spoločnosť Hant, ktorá ocenila výstavbu na 207 mil. [...]

Najväčší odborník na svete na diaľnice

24.02.2012

Najväčším hrdinom dnešných dní je p. Figeľ, pretože vymyslel to, čo ešte nikto nikdy nevymyslel. Tak ako sa budú stavať diaľnice u nás za polovičné ceny oproti tým európskym, to však nie je až taká veľká záhada. Spotrebiteľské príručky nabádajú spotrebiteľa, aby si pozorne ponuku preštudoval obzvlášť, ak je cena podozrivo nízka. To minister Figeľ urobil, [...]

Figeľ robil zrejme poradcu Šimonovského

09.01.2012

Prípad diaľnice D1 Ostrava, Rudná Hrušov v Čechách potvrdzuje, že umelé znižovanie cien diaľničných stavieb, ktoré vyzerajú lacné počas súťaženia, niekedy lacné ešte počas výstavby a dokonca lacné aj vrátane dodatkov pred ukončením výstavby, nemusí pre štát znamenať úsporu. V súčasnosti na Slovensku nastavená latka s akcentom na minimálne ceny bez [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Ľubomír Vážny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 46266x
Priemerná čítanosť článkov: 3305x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy