Založ si blog

Koncepčne nekoncepčná vláda

Citát dňa – Programové vyhlásenie vlády SR:

„Vláda SR vykoná analýzu výsledkov štúdie realizovateľnosti projektu širokorozchodnej trate. Vláda SR nepodporuje tento projekt.“

Minister Figeľ tiež viackrát rezolútne vyhlásil, že nebude pokračovať v projekte širokorozchodnej trate a on sám je dnes súčasťou inej vlády, alebo mrhá prostriedkami na služobné cesty, ak jeho práca je v rozpore s Programovým vyhlásením vlády SR a s jeho prezentovanou koncepciou o zastavení projektu.

Žasnem nad tým, ako Figeľ klame ľudí keď, aby získal volebné hlasy v Čiernej nad Tisou a okolia rázne vystupoval proti projektu ŠRT, a tiež keď pred tromi mesiacmi bol v Čiernej nad Tisou presviedčať ľudí, že širokorozchodná nebude reálna a že on tým zachráni zamestnanosť. Realita dneška je taká, že širokorozchodnú ide Figeľ podporiť, avšak naviac  v Čiernej nad Tisov idú prepustiť 400 ľudí.

Aké sú relevantné vyjadrenia takýchto politikov? Bez poznania vecí nepodporujú tento projekt, bez toho aby poznali výsledky realizovateľnosti a financovateľnosti širokorozchodnej trate, ktorú spracovala renomovaná nemecká firma. Preto je príjemné počuť ako sa obracia rétorika súčasného vedenia rezortu dopravy vo veci širokorozchodnej trate a je príjemné vidieť ako sa im otvárajú oči a menia názor keď začínajú spoznávať o čo vlastne v danej veci ide.  Túto zmenu v koncepcii širokorozchodnej trate v pokračovaní procesu po oboznámení sa s významom a súvislosťami považujem za správnu a je to vlastne reálna podpora projektu Ficovej vlády.

A aby zasa raz netrepali politické nereálne sľuby uvádzam, že minister zabudol však povedať, že širokorozchodná prinesie tisíc alebo 11 tis. pracovných miest až vtedy, keď sa začne projekt realizovať, a to bude nie skôr než o 5 rokov, dovtedy sa budú musieť vybaviť projekty a príslušné povolenia.

 

Ľubomír Vážny

Figeľ vymyslel pre všetky krajiny EÚ návod „ako udržať vodu v prútenom koši“

07.03.2012

Minister Figeľ vysúťažil až po necelých dvoch rokoch vládnutia ďalší úsek D1 Hubová – Ivachnová, ktorého predpokladaná cena určená jeho expertmi je 465,7 mil. €. Najnižšiu ponuku za 15 km úsek s tunelom Čebrať o dĺžke 2 km s viac ako 20-timi mostnými objektmi o celkovej dĺžke necelých 5 km ponúka spoločnosť Hant, ktorá ocenila výstavbu na 207 mil. [...]

Najväčší odborník na svete na diaľnice

24.02.2012

Najväčším hrdinom dnešných dní je p. Figeľ, pretože vymyslel to, čo ešte nikto nikdy nevymyslel. Tak ako sa budú stavať diaľnice u nás za polovičné ceny oproti tým európskym, to však nie je až taká veľká záhada. Spotrebiteľské príručky nabádajú spotrebiteľa, aby si pozorne ponuku preštudoval obzvlášť, ak je cena podozrivo nízka. To minister Figeľ urobil, [...]

Figeľ robil zrejme poradcu Šimonovského

09.01.2012

Prípad diaľnice D1 Ostrava, Rudná Hrušov v Čechách potvrdzuje, že umelé znižovanie cien diaľničných stavieb, ktoré vyzerajú lacné počas súťaženia, niekedy lacné ešte počas výstavby a dokonca lacné aj vrátane dodatkov pred ukončením výstavby, nemusí pre štát znamenať úsporu. V súčasnosti na Slovensku nastavená latka s akcentom na minimálne ceny bez [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Ľubomír Vážny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 46247x
Priemerná čítanosť článkov: 3303x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy