Klamú až sa práši

9. februára 2011, Ľubomír Vážny, Nezaradené

Odznelo už veľa komentárov ohľadne nových áut nakúpených rezortom dopravy pod Figeľovým vedením a už mi je to v zásade jedno, lebo aj tak sa s tým nedá nič robiť. Hnevá ma len zasa to klamstvo, akým zdôvodňujú tento nákup namiesto toho aby deklarovali pravdu a stali si za ňou.

 

Takže fakty:

-na PPP stavbu na R1 nemusia kupovať žiadne auto pretože v rámci koncesnej zmluvy bol koncesionár povinný prideliť investorovi, t.j. ministerstvu osobné auto čo sa aj stalo a sekcia PPP už dva roky vykonáva kontrolu z úrovne ministerstva na takomto aute, ak sa nemýlim je to Octávia.

-žiaľbohu na iné stavby diaľnic a rýchlostných ciest im autá nebudú treba, lebo žiadne nezačínajú, a ani tak skoro nezačnú. Kontrolu po správnosti vykonáva stavebný dozor alebo investor, t. j. NDS  na ostatných diaľniciach  a rýchlostných cestách,  ale pripusťme že by aj kontrolu vykonávali, tak to zdôvodnenie je hlúposť lebo po buldozéri na rozostavanej stavbe ma problém dostať sa kvalitne terénne auto a nie Superb, to mi naznačuje že ešte na žiadnej stavbe neboli, lebo ak by boli nevymýšľajú takéto nezmysly. Realita je taká, že ak príde niekto z ministerstva na kontrolu diaľnice, príde na stavebný dvor po asfaltke, kde ho zoberie a po stavbe prevedie zástupca NDS alebo zhotoviteľa,  pretože situácia na stavbe sa mení každým dňom a oni to poznajú a majú aj terénne autá.

 

Mimochodom počas môjho štvorročného obdobia, hoci snahy úradníkov boli veľké, nebolo kúpené žiadne auto a nieto ešte v nadštandardnej výbave v čase krízy a šetrenia.

 

Ľubomír Vážny