Založ si blog

Padnutí na hlavu

Blog je reakciou na prieskum Hospodárskych novín uverejnený 22. 12. 2011 „Pád vlády a vývoj ekonomiky znepokojil slovenské firmy. Stavebníci očakávajú strmý pád. “ viď link:

http://hnonline.sk/ekonomika/c1-54264840-stavebnici-ocakavaju-strmy-pad

 

 

Riaditelia slovenských stavebných firiem sú asi „padnutí na hlavu“, ak u nich panujú obavy o ďalší vývoj odvetvia z dôvodu pádu slovenskej vlády. Uznám, že ich obava z dôvodu neistoty ohľadne ďalšieho vývoja slovenskej ekonomiky najmä v kontexte s úspornou európskou je namieste.

Myslím si, že stavebníctvo klesne o ich predpoklad, t. j. o ďalších 7,1 percenta, ale dôvodom je najmä zastavenie výstavby diaľnic formou PPP, ktoré urobila práve táto „padnutá“ vláda.

Je pre mňa určitým zadosťučinením, že sa zobudili a že prichádzajú na moje slová aj riaditelia stavebných firiem vo veci „lacných Figeľových diaľnic“ a predpovedajú problémy v týchto projektoch s neistým koncom, pretože znova to zopakujem „vysúťažiť ešte neznamená postaviť“.

Faktom však ostáva, že tieto „úspešné lacné“ diaľnice, ktorými sme mediálne kŕmení  spôsobia skryté zadlženie detí našich detí nielen pri výstavbe, ale aj počas prevádzky a údržby po mnoho rokov.

 

Figeľ vymyslel pre všetky krajiny EÚ návod „ako udržať vodu v prútenom koši“

07.03.2012

Minister Figeľ vysúťažil až po necelých dvoch rokoch vládnutia ďalší úsek D1 Hubová – Ivachnová, ktorého predpokladaná cena určená jeho expertmi je 465,7 mil. €. Najnižšiu ponuku za 15 km úsek s tunelom Čebrať o dĺžke 2 km s viac ako 20-timi mostnými objektmi o celkovej dĺžke necelých 5 km ponúka spoločnosť Hant, ktorá ocenila výstavbu na 207 mil. [...]

Najväčší odborník na svete na diaľnice

24.02.2012

Najväčším hrdinom dnešných dní je p. Figeľ, pretože vymyslel to, čo ešte nikto nikdy nevymyslel. Tak ako sa budú stavať diaľnice u nás za polovičné ceny oproti tým európskym, to však nie je až taká veľká záhada. Spotrebiteľské príručky nabádajú spotrebiteľa, aby si pozorne ponuku preštudoval obzvlášť, ak je cena podozrivo nízka. To minister Figeľ urobil, [...]

Figeľ robil zrejme poradcu Šimonovského

09.01.2012

Prípad diaľnice D1 Ostrava, Rudná Hrušov v Čechách potvrdzuje, že umelé znižovanie cien diaľničných stavieb, ktoré vyzerajú lacné počas súťaženia, niekedy lacné ešte počas výstavby a dokonca lacné aj vrátane dodatkov pred ukončením výstavby, nemusí pre štát znamenať úsporu. V súčasnosti na Slovensku nastavená latka s akcentom na minimálne ceny bez [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Ľubomír Vážny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 46263x
Priemerná čítanosť článkov: 3305x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy